Filety pod pierzynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    3 sztuki
  • marchewka

    3 sztuki
  • pieczarki

    30 dkg
  • majonez

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filety pod pierzynką foto
Pieczarki umyć. Zetrzeć na grubym tarko.
Krok 2 - Filety pod pierzynką foto
Pieczarki poddusić z łyżką masła.
Krok 3 - Filety pod pierzynką foto
Marchewkę umyć , obrać i zetrzeć na grubej tarce.
Krok 4 - Filety pod pierzynką foto
Filety umyć , jeżeli filety są grube przekroić po długości. Rozbić delikatnie.
Krok 5 - Filety pod pierzynką foto
Filety wyłożyć na folię aluminiową wyłożoną na formę z piekarnika. Na filety nałożyć pieczarki, marchewkę i na koniec majonez. Posypać pieprzem.
Krok 6 - Filety pod pierzynką foto
Piec w temperaturze 180 stopni. Przez około 30-40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosiag 07.03.2015 12:54
super miesko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat