Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety kurczaka nadziewane mascarpone z oregano

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
mascarpone 120 g
oregano 4 gałązka
woda 1/2 szklanka
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety kurczaka nadziewane mascarpone z oregano

Mięso umyć, każdą pierś podzielić w poprzek na dwa kotlety. Każdy kawałek lekko rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć. Dwie gałązki oregano oberwać z listków, które pokroić w paseczki. Na każdy kawałek mięsa położyć łyżeczkę serka i kilka pasków oregano. Zwinąć i spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać olej z masłem i obsmażyć ze wszystkich stron nadziane filety. Zmniejszyć ogień i podlać wodą. Dusić około 15 minut, odparować wodę i dodać na patelnię resztę sera i oregano w całości. Podgrzewać,m aż się rozpuści, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 03.06.2013 09:30
smacznie przyprawione
Cranberry 03.06.2013 07:52
podoba mi się !!
jasiek 02.06.2013 22:39
dobre nadzienie
KasiaK90 02.06.2013 21:19
pyszny obiadek
gosia56 02.06.2013 21:17
napewno pyszne bardzo lubię oregano
iwi 02.06.2013 21:06
super danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak