Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety drobiowe faszerowane pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 2 sztuki
pieczarki 20 dkg
ser żółty 2 plastry
jajko
przyprawy prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety drobiowe faszerowane pieczarkami

Filety z kurczaka umyć,osuszyć i rozbić przez folie na duże cienkie,kotlety.
doprawić z obu stron ulubionymi przyprawami
(ja dałam pieprz,ostra paprykę i przyprawę do kurczaka).
Pieczarki obrać,pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni(bez tłuszczu)
Na jednej połowie mięsa rozłożyć pieczarki i plaster żółtego sera, przykryć drugą połową mięsa,dobrze docisnąć,panierować w jajku i bułce tartej,z drugim kotletem czynność powtórzyć.


Smażyć na oleju na złoty kolor,podawać odrazu po smażeniu lub odgrzane w piekarniku.


SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 05.05.2014 16:47
super mięsko
Laila2786 24.05.2013 11:33
pysznie nadziane
AURELKA 06.01.2013 11:23
pyszne
Sisterskitchen 06.01.2013 00:47
na pewno pyszne!
babajaga1969 05.01.2013 23:19
oj, pychotka :) - smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak