Filet-pochwała prostoty.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś kurczaka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
* * na 1 osobę:
* * 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka
* * 1 czubata łyżka przyprawy do kurczaka (ja użyłam Prymat)
* * 2 łyżki oleju

Mięso należy opłukać i osuszyć, usunąć wszelkie błonki i ew. chrząstki. Natrzeć olejem i przyprawą do kurczaka,ostawić do lodówki na kilka minut (a jeszcze lepiej na dłużej).Można jeszcze raz posypać odrobiną przyprawy do kurczaka .Smażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu lub na patelni grillowej. Ja podałam z ryżem, koperkiem i buraczkami zasmażanymi (przepis jest wśród moich przepisów).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewasylwia 19.12.2011 11:42
szybko i smacznie
SmacznaPyza 15.10.2011 09:32
czasami najprostsze jest najlepsze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat