Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filetowane udka z kurczaka w pieczarkach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
pieczarki 4 szt
udka z kurczaka 4 (filetowane)

Przepis i sposób przygotowania na: Filetowane udka z kurczaka w pieczarkach

Pieczarki obrać i wydrążyć łyżeczką, delikatnie, żeby nie uszkodzić kapelusza. Filety z udek umyć i przyprawić do smaku. Do każdej pieczarki włożyć filet z udka, dokładnie obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, na średniej mocy kuchenki, na złoty kolor. Podawać z czym tylko macie ochotę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 24.04.2013 20:48
smaczne połączenie
Elżbieta17 06.04.2013 19:57
pyszny obiad:)
edi 29.03.2013 19:18
genialne... Na pewno smaczne
Ada-Gaba 23.03.2013 19:58
pięknie podane
Bernadeta1 21.03.2013 23:03
wygląda przepysznie
dodi 21.03.2013 18:02
smakowicie wygląda
Anna133 21.03.2013 17:32
a to całe udko do jednej pieczarki ???
Monika58 21.03.2013 17:27
smacznie podane
Magda24 21.03.2013 17:20
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak