Filetos don Poros, czyli filet drobiowy w cieście z porem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    3 sztuki
  • jajka

    3 sztuki
  • mąka

    3 sztuki
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

    5 łyżek
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filetos don Poros, czyli filet drobiowy w cieście z porem. foto
Umyte i osuszone filety przyprawiamy solą pieprzem.
Krok 2 - Filetos don Poros, czyli filet drobiowy w cieście z porem. foto
Jajka z mąką, porem pokrojonym w półplasterki , Kucharkiem mieszamy do momentu aż powstanie nam jednolita masa. Wkładamy uprzednio przyprawionego fileta (potem kolejno następne) Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu około po 7 minut z każdej strony.
Krok 3 - Filetos don Poros, czyli filet drobiowy w cieście z porem. foto
Podajemy usmażone filety z frytkami, ziemniakami, a nawet z kopytkami. Jedliśmy z dodatkami, które wymieniłam i bardzo nam smakowało. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 03.06.2012 15:27
pięknie wygląda
Kas2 14.05.2012 23:09
ciekawie i bardzo apetycznie
caralajna 05.05.2012 12:18
ciekawe danie, ładnie się prezentuje
Ewa104 13.03.2012 16:05
Pysznie,pięknie i wiosennie.
Anna146 11.03.2012 17:14
fajne kolorki
ziutula 11.03.2012 16:27
smacznie wygląda po usmażeniu..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat