Filet ze szczupaka z kiełkami słonecznika .*.

Filet ze szczupaka z kiełkami słonecznika .*.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marynata

  • czosnek

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • mąka

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • kiełki słonecznika

    100 g
  • olej lniany

    2 łyżki
  • cytryna

    1
  • sok z cytryny

    1/2 cytryny
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • szczupak

    600 bez skóry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i oczyszczone filety ze szczupaka pokroić na równe części, natrzeć czosnkiem, obłożyć gałązkami tymianku, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 4-6 godzin.
Po wyjęciu z marynaty rybę oprószyć mąką i usmażyć z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowaną rybę podawać z kiełkami słonecznika skropionymi olejem lnianym i sokiem z cytryny oraz ziemniakami puree aromatyzowanymi świeżo tartym chrzanem. Danie udekorować cząstkami cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MonikaW 20.10.2016 09:52
zainspirował mnie Pan Robert
Megi 07.02.2014 07:40
ciekawy smak
jasiek 14.12.2013 02:38
Pyszna sprawa
Romanowka 10.12.2013 14:32
Wygląda smakowicie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat