Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet zapiekany z papryką, pieczarkami i serem Bursztynem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
pieczarki 2 szt
papryka konserwowa 1 kawałek
por 1 kawałek
ser żółty 50 g Bursztyn
chilli 3 szczypty
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki zmielony
Kminek mielony Prymat 4 szczypty
majeranek 4 szczypty
masło ziołowe 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet zapiekany z papryką, pieczarkami i serem Bursztynem

Filety przekroić w poprzek na cieńsze plastry, oprószyć przyprawami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.

Paprykę pokroić na drobną kostkę, pora w piórka, a pieczarki i ser zetrzeć na grubych oczkach.

Na każdy kawałek mięsa ułożyć porcję warzyw, posypać serem i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180st na 15 min, zapiekać.

Podawać z pączkami ziemniaczanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 07.01.2015 13:40
pysznie wygląda to danie..
Malinka 07.01.2015 12:08
Na pewno smakował wyjątkowo, pycha!
Joannasz3190 07.01.2015 11:01
Pyszności :)
Anna169Hosz 07.01.2015 10:08
Ale pięknie się prezentuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak