Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet zapiekany z boczkiem faszerowany porem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
por 1 szt
boczek wędzony 8 plastrów
czosnek 1 zabek
ser żółty 3 łyżki
tymianek
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
oliwa
cebula pól szt

Przepis i sposób przygotowania na: Filet zapiekany z boczkiem faszerowany porem

Kroki postępowania

1
Pora kroimy w pół plasterki solimy i odstawiamy ,czosnek drobno siekamy a cebulę kroimy w kostkę -mieszamy z porem i serem.
Krok 1 - Filet zapiekany z boczkiem faszerowany porem foto
2
Filety z piersi kurczaka naciąć tak by powstała kieszonka .
Krok 2 - Filet zapiekany z boczkiem faszerowany porem foto
3
Każdą kieszonkę napełnić farszem z pora.
Krok 3 - Filet zapiekany z boczkiem faszerowany porem foto
4
Nafaszerowane filety przełożyć do naczynia żaroodpornego polać oliwą i posypać tymiankiem pieprzem .Na każdym filecie ułożyć po 4 plastry boczku.
Krok 4 - Filet zapiekany z boczkiem faszerowany porem foto
5
Piec w 200C ok 40 min.
Krok 5 - Filet zapiekany z boczkiem faszerowany porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.09.2014 22:15
przepis warty wypróbowania
Kejti 24.08.2014 12:23
Smaczny obiadek :-)
gibli 23.08.2014 08:37
ciekawy przepis, smacznie wygląda)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak