Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami

Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pojedyńcze filety z kurczaka

    3
  • Farsz:

  • suszonej żurawiny

    50 g
  • żółtego sera

    50 g
  • solidna garść

  • świeżego szpinaku

  • zimnego masła

    20 g
  • DODATKOWO:

  • sól do smaku

  • mąka do obtaczania

  • jajko

    2-3 szt.
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    (do smaku)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • kiełki rzodkiewki

    25 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami foto
Przygotować farsz : umyty i osuszony szpinak posiekać i wrzucić do miski, dodać kiełki. Następnie do tej miski zetrzeć ser i masło na tarce o drobnych oczkach, wrzucić żurawinę i dodać przyprawy. Wymieszać
Krok 2 - Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami foto
Filety umyć, osuszyć, posolić, zrobić nacięcie tworząc kieszeń i w środku kieszeni posolić i popieprzyć.
wypełnić farszem kieszenie filetów.
Krok 3 - Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami foto
Każdy filet obtaczać w mące, zanurzać w rozmąconym i posolonym jajku i panierować w bułce tartej
Krok 4 - Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami foto
Smażyć w sporej ilości oleju na złoto brązowy kolor po kilka minut z obu stron.
Krok 5 - Filet z żurawiną, serem, szpinakiem i kiełkami foto
Podawać z dowolnymi dodatkami np, surówką i ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ZEWA 19.01.2014 18:37
dziękuję, a fileciki pyszne były.
cukiereczek 19.01.2014 18:11
wszystko pyszne
malaczarna23 06.01.2014 09:12
ale wygląda smaczniutko :)
monikaT83 05.01.2014 23:30
dekoracyjne danie:)i jak zwykle pyyyszne:)
Renataj 05.01.2014 22:53
Prezentują się bardzo apetycznie.
Cranberry 05.01.2014 22:33
Mniam apetycznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat