Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z ryby w sosie chrzanowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z ryby 75 dkg
cebula 2
ziele angielskie 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5
sól
chrzanowy 3 łyżeczki
sok z cytryny
natka pietruszki
ocet łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z ryby w sosie chrzanowym

Filet myjemy, solimy i skrapiamy octem, zostawić na 15 min. Cebulę kroimy w plasterki, natomiast ziele i liścia przygotowujemy w wodzie. Do gorącego wywaru dajemy rybę i gotujemy ok. 20 min. Fileta kroimy w kawałki i wkładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy chrzanem złączonym z sokiem z cytryny. I zapiekamy w piekarniku. Wyciągnąć i posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 21.09.2011 21:48
świetne połączenie :)
IZABELA29 09.06.2011 09:55
ja również
rosik93 10.02.2011 13:51
Uwielbiam potrawy w sosach chrzanowych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak