Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg łososiowy

    1 duży filet
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • cząber

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • mięta

    kilka gałązek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą foto
Rybę dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Krok 2 - Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą foto
Przeciąć filet na dwie części. Natrzeć z obu stron oliwą z oliwek, cząbrem, pieprzem cytrynowym i odrobiną soli. Wstawić na godzinę do lodówki, aby się zamarynowała.
Krok 3 - Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą foto
Obłożyć rybę świeżymi gałązkami mięty i zawinąć w folię aluminiową.
Krok 4 - Filet z pstrąga łososiowego z cząbrem i miętą foto
Ułożyć w naczyniu do zapiekania, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat