Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z piersi kurczaka z tymiankiem i pietruszką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
tymianek pól łyżeczki
natka pietruszki pól łyżeczki
Czosnek suszony Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z piersi kurczaka z tymiankiem i pietruszką

Kroki postępowania

1
Filet myjemy osuszamy posypujemy solą ,pieprzem,tymiankiem,czosnkiem i posiekaną natką pietruszki.Odstawiamy do lodówki na 1 godz.
Krok 1 - Filet z piersi kurczaka z tymiankiem i pietruszką foto
2
Po godzinie wyjmujemy z lodówki i obsmażamy z obu stron na złoty kolor( po ok 5 minut z każdej strony.Usmażone mięso zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na chwilę .
Krok 2 - Filet z piersi kurczaka z tymiankiem i pietruszką foto
3
Gdy mięsko już odpocznie ,wyjmujemy z foli i kroimy w plasterki.Możemy je polać dowolnym sosem ale i bez niego jest bardzo smaczne .
Krok 3 - Filet z piersi kurczaka z tymiankiem i pietruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 19.05.2014 12:01
smaczny i aromatyczny
Krzysztof15 18.05.2014 09:52
super filecik
Aannkaa82 17.05.2014 22:09
bardzo apetyczne mięsko
as28 17.05.2014 21:52
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak