Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z piersi kurczaka w sosie pomidorowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 1 opakowanie
cebula 1 sztuka
cukier 2 łyżeczki
marchew 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
przecier pomidorowy 1 opakowanie
woda 1 szklanka
pieprz 1 szczypta
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z piersi kurczaka w sosie pomidorowym

Pierś usmaż. Na oleju zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę posypaną cukrem. Wsyp obraną marchew, startą na tarce. Podsmaż z cebulą 5 minut mieszając. Dodaj przeciśnięty ząbek czosnku, podsmażaj 2 minuty. Dodaj kostkę rosołową. Wlej przecier pomidorowy. Wlej szklankę wody, dodaj pierś i gotuj na małym ogniu 10 minut. Do sosu wsyp posiekaną natkę pietruszki i pieprz. Podawaj z ziemniakami lub kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak