Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z piersi kurczaka w skorupce tymiankowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt (małe)
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
tymianek
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z piersi kurczaka w skorupce tymiankowej

Kroki postępowania

1
Piersi nacieramy olejem, solą,pieprzem,czosnkiem,papryką.Odstawiamy do lodówki na pól godziny.
Krok 1 - Filet z piersi kurczaka w skorupce tymiankowej foto
2
Bułkę tartą mieszamy z tymiankiem.
Krok 2 - Filet z piersi kurczaka w skorupce tymiankowej foto
3
Po upływie pół godziny wyjmujemy mięso z lodówki ,obtaczamy w bułce tartej z dodatkiem tymianku.Smażymy na rozgrzanym oleju po ok 5 min z każdej strony.Usmażone mięso przekładamy na folię spożywcza i szczelnie zawijamy .Tak zawinięte odkładamy na chwilę by odpoczęło.
Następnie kroimy w plasterki i podajemy z ziemniaczkami .
Krok 3 - Filet z piersi kurczaka w skorupce tymiankowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 15.05.2014 12:13
Pysznie przyrządzone mięsko.Super obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak