Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z piekarnika

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka szt 1
ser żółty 15 dkg
masło 5 dkg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
oregano 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z piekarnika

Kroki postępowania

1
Fileta wymyć, osuszyć, pokroić na porcje i lekko rozbić na kotlety.
Krok 1 - Filet z piekarnika foto
2
Oprószyć solą i pieprzem do smaku i pozostawić na parę minut do chłodu.
Krok 2 - Filet z piekarnika foto
3
Następnie zetrzeć ser żółty i posypać każdego kotleta
Krok 3 - Filet z piekarnika foto
4
Na blachę do zapiekania wyłożyć folię aluminiową i ułożyć kotlety
Krok 4 - Filet z piekarnika foto
5
Oprószyć kotlety oregano oraz na każdym kotlecie położyć po kawałku masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st. i zapiekać około 20 minut. Podawać na gorąco z surówką, można polać sosem pomidorowym lub czosnkowym. Smacznego;)
Krok 5 - Filet z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gregor# 01.03.2016 21:25
pychota :)
Pani Domu 22.03.2015 20:25
wygląda pysznie
gosia1988 26.10.2014 18:53
pyszności :)
Katarzyna59 26.10.2014 18:52
pychotka!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak