Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z pieczoną papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
pieczarki 200 g
papryka czerwona 1/3 szt
ser żółty 2 plastry
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z pieczoną papryką

Kroki postępowania

1
Fileta myjemy i osuszamy, kroimy wzdłuż na pół. Z każdej strony przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy 2 łyżki oleju i układamy przygotowane mięso.
Krok 1 - Filet z pieczoną papryką foto
2
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Układamy na filetach.
Krok 2 - Filet z pieczoną papryką foto
3
Umytą paprykę kroimy w dość grube plastry i układamy po bokach fileta. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na ok. 15 minut.
Krok 3 - Filet z pieczoną papryką foto
4
Po tym czasie na wierzchu filetów z pieczarkami układamy po plasterku sera. Naczynie ponownie wstawiamy do piekarnika na 5 minut.
Krok 4 - Filet z pieczoną papryką foto
5
Przed podaniem na wierzchu filetów układamy po 2 plastry pieczonej papryki.
Krok 5 - Filet z pieczoną papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak