Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z pieczarkami w maślanym sosie

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki - kapelusze 15 szt
papryczka chili 1 szt
masło klarowane 2 łyżki
masło 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
kostka rosołowa 1/2 szt
natka pietruszki 2 łyżki
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z pieczarkami w maślanym sosie

Kroki postępowania

1
Cebulę zeszklić i przełożyć do rondla. Kapelusze pieczarek obsmażyć na maśle klarowanym i również przełożyć do rondla.
Krok 1 - Filet z pieczarkami w maślanym sosie foto
2
Fileta obsypać przyprawami i obsmażyć na maśle ze wszystkich stron. Przełożyć do pieczarek.
Krok 2 - Filet z pieczarkami w maślanym sosie foto
3
Dodać posiekana papryczkę chili, pietruszkę, masło śmietankowe, kostkę rosołową i zalać ok. 1 szklanką wrzątku. Dusić 30-40 minut.
Krok 3 - Filet z pieczarkami w maślanym sosie foto
4
Na koniec doprawić i dodać śmietanę. Zagotować. Mięso wyjąć i pokroić w plasterki. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Krok 4 - Filet z pieczarkami w maślanym sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 24.09.2015 07:58
pieczarki i filecik to na prawdę zgrana paczka :)
jagoda5913 20.09.2015 00:46
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak