Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Filet z mintaja zapiekany z pieczarkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja
1/2 kg
pieczarki
40 dag
marchewki
2 szt
sok z cytryny
3 łyżki
masło
2 łyżki
oliwa
2-3 łyżki
cebula
1 szt
słodka śmietana
1/2 szkl
wino białe wytrawne
1/2 szkl
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z mintaja zapiekany z pieczarkami

Filety z ryby umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem. Obtaczać w mące i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju z masłem. Usmażone filety przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na tłuszczu w którym smażyła się ryba zeszklić posiekaną cebulę. Następnie dodać pokrojone pieczarki i utartą na tarce o dużych oczkach marchew, smażyć około 5 minut. Śmietanę wymieszać z winem, dodać sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu, połączyć z pieczarkami. Sosem zalać usmażoną rybę, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 17.10.2013 16:16
smaczna i zdrowa rybka
Katarzyna59 19.07.2013 08:41
bardzo apetyczna rybka
IlonaAlbertos 06.10.2012 13:21
Uwielbiam dania z ryb. W połączeniu z pieczarkami zapowiadają się ciekawie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak