Filet z mintaja

Filet z mintaja

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Filety osuszyć ręcznikiem papierowym lekko posolić z jednej strony.
2. Rozbić jajko , a n drugim talerzu wysypać bułkę.
3. Optaczać filety na przemian az w jajku, raz w bułce w jajku i w bułce (tzw. podwójna panierka)
4. przyprawić przyprawą z jednej strony z drugiej lekko posoloć.
5. Smażyć na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monikaaa1 14.08.2011 21:20
dobrze smakuje , często to robię na obiadek :)
Patrycja33 03.06.2011 16:52
lubię taki filecik na obiadek
Motorek 23.05.2011 21:44
PYCHA
Mati13 28.04.2011 16:25
pyszny obiad
mariusz14 08.10.2010 10:48
pycha
asiunia_d1wp 07.10.2010 16:05
mniam!
banditka 30.09.2010 19:39
super
Margo1 30.09.2010 19:25
pyszny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat