Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z łososia z duszonym porem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 2 szt
por 2 szt
oliwa
cytryna 1 szt
Szczypiorek cienki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z łososia z duszonym porem

Filet z łososia myjemy osuszamy , odcinamy skórę i przecinamy na pół, żeby powstały paski ok 3-4 cm szerokości. Z foli aluminiowej wycinamy kwadraty większe od naszego kawałka ryby. Folię smarujemy oliwą z oliwek układamy plasterki cytryny i na to łososia. Kropimy cytryną solimy . Pory białą część kroimy w plasterki i dusimy na patelni. Gotowego pora układamy na rybie. Folię zawijamy. Taką rybkę wstawiamy do piekarnika na ok 20 cm . Podajemy posypane szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 05.06.2013 20:31
coś dobrego
arbuzowo 05.06.2013 19:32
bardzo fajny przepis - uwielbiam takie smaki
iwa643 05.06.2013 15:45
Polecam pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak