Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet z łososia w sosie cytrynowo-koperkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia ok. 200 g
majonez 2 łyżki
cytryna 2
śmietana 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
mąka
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: filet z łososia w sosie cytrynowo-koperkowym

Rybę umyć a następnie podzielić na mniejsze kawałki. dowolnie ją przyprawić (dać albo gotową przyprawę do ryb albo tylko sól i pieprz). Następnie obtoczyć filet w mące i smażyć na patelni. Majonez wymieszać ze śmietaną i solą ziołową Prymatu następnie dodać sok z cytryny oraz otartą skórkę. Dokładnie wymieszać dodając koperek. Rybę położyć na talerzyk a następnie polać przygotowanym sosem. Czasami gotuję też warzywa na parze np. brokuł, marchewka, kalafior wówczas przygotowuję więcej sosu i polewam niż również warzywa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 18.04.2012 21:43
wygląda pysznie chociaż ryb nie jadam :)
izapozdro 02.11.2010 09:37
wygląda przepysznie :)
Monika193
Monika193 31.10.2010 09:28
uwielbiam łososia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak