Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z łososia w gryczanej panierce i wędzonej soli Zewy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki główne

łosoś filet 1 kg ze skórą
sól morska wędzona w płatkach do smaku

pamierka

otręby gryczane 1 szk
sól morska wędzona w płatkach 1 łyżeczka

dodatkowo

masło klarowane 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z łososia w gryczanej panierce i wędzonej soli Zewy


Filet pokroić na paski.
Oprószyć solą i odstawić na 10 minut.
Otręby wymieszać z solą i obtoczyć w przygotowanej panierce każdy kawałek ryby.

Na patelni rozgrzać masło.
Kłaść rybę na rozgrzany tłuszcz i smażyć ją po kilka minut z obu stron.
Po usmażeniu odsączyć łososia z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym lub na kratce.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 06.02.2018 11:27
Dziękuję :)
Jagódka17
Jagódka17 05.02.2018 20:23
bardzo apetyczne
Ola1984 05.02.2018 17:33
Wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak