Filet z łososia

Filet z łososia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    200 g
  • brokuły

    2 różyczki
  • marchewka

    1
  • ugotowane ziemniaki

    2
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • cytryny

    2
  • śmietana

    2 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Filet z łososia

Przyprawioną rybę obtoczyć w mące i usmażyć na patelni. Marchew i brokuły ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Ziemniaczki wcześniej ugotowane podsmażyć na patelni na złoty kolor. Majonez wymieszać z przyprawami i śmietaną dodać sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Powstałym sosem polać rybę i warzywa wyłożone na talerzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

szajba2 30.12.2011 17:38
a co na to łosoś
tomek18 18.12.2011 10:09
pycha
Barbara55 05.12.2011 15:42
o jej
kielcok1 28.10.2011 16:59
a co na to łosoś
aginaa 23.09.2010 12:10
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat