Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    500 g
  • pieczarki

    250 g
  • masło

    1 łyżka
  • ser żółty

    50 g
  • sól do smaku

  • pieprz

  • jajko

  • mleko

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • amarantus ekspandowany

    4 łyżki
  • olej do smażenia

  • potrzebne akcesoria kuchenne

    papier do pieczenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Fileta myjemy, osuszamy, kroimy na kotlety i rozbijamy przez folię.
Pieczarki myjemy i oczyszczamy, kroimy w plasterki i dusimy na maśle.
Ser ścieramy na grubych oczkach.
2. Każdy kotlet przyprawiamy do smaku solą i pieprzem z obu stron, panierujemy w mące, jajku rozmąconym z mlekiem i bułce wymieszanej z amarantusem.
Smażymy na oleju na złoty kolor, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na każdy kotlet kładziemy warstwę pieczarek i posypujemy tartym serem.
Zapiekamy w piekarniku na górnej półce przez 5 minut w 190*C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 26.06.2017 20:19
bardzo smaczne mięsko
Aleksandra/Olcia 26.06.2017 18:03
pyszny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat