Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
pieczarki 250 g
masło 1 łyżka
ser żółty 50 g
sól do smaku
pieprz
jajko
mleko 1 łyżka
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
amarantus ekspandowany 4 łyżki
olej do smażenia
potrzebne akcesoria kuchenne papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami

1. Fileta myjemy, osuszamy, kroimy na kotlety i rozbijamy przez folię.
Pieczarki myjemy i oczyszczamy, kroimy w plasterki i dusimy na maśle.
Ser ścieramy na grubych oczkach.
2. Każdy kotlet przyprawiamy do smaku solą i pieprzem z obu stron, panierujemy w mące, jajku rozmąconym z mlekiem i bułce wymieszanej z amarantusem.
Smażymy na oleju na złoty kolor, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na każdy kotlet kładziemy warstwę pieczarek i posypujemy tartym serem.
Zapiekamy w piekarniku na górnej półce przez 5 minut w 190*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.06.2017 20:19
bardzo smaczne mięsko
Aleksandra/Olcia 26.06.2017 18:03
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak