Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z sosem szpinakowo-czosnkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2
szpinak 1 garść
cebula 1
czosnek ząbki 4
masło lub margaryna 2 łyżki
ser żółty 100 g
śmietana 12% 4 łyżeczki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z sosem szpinakowo-czosnkowym

Kroki postępowania

1
Szpinak opłukać i poszarpać na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić razem ze szpinakiem podsmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Filet z kurczaka z sosem szpinakowo-czosnkowym foto
2
Filety umyć, posypać solą i pieprzem. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Filet z kurczaka z sosem szpinakowo-czosnkowym foto
3
Do szpinaku dodać śmietanę oraz połowę sera żółtego startego na tarce cały czas mieszając.
Krok 3 - Filet z kurczaka z sosem szpinakowo-czosnkowym foto
4
Kiedy ser się rozpuści sos jest gotowy.
Krok 4 - Filet z kurczaka z sosem szpinakowo-czosnkowym foto
5
Filety przełożyć na talerze, polać sosem i posypać resztą sera żółtego.
Krok 5 - Filet z kurczaka z sosem szpinakowo-czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 11.01.2016 13:20
ciekawy ten sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak