Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z serem i szparagami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
ser żółty 4 plastry
szparagi zielone 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z serem i szparagami

Filety z kurczaka kroimy wzdłuż. Każdy filet delikatnie rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem. Na środek fileta kładziemy plaster sera żółtego . Szparagi – odcinamy końcówki. Szparagi kładziemy na serze żółtym. Wykałaczkami spinamy brzegi mięsa. Tak przygotowane mięso obtaczamy w rozbełtanym jajku.

Na patelnie dodajemy olej i masło, na wolnym ogniu smażymy mięso z każdej strony.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 13.04.2014 09:18
kloruś , Ja użyłam świeżych szparagów :) Smażyłam to na bardzo małym ogniu, więc one zdążyły się udusić i były takie chrupkie ;)
kloruś 01.04.2014 10:48
fajny przepis wart wypróbowania. Zastanawiam się tylko czy te szparagi bierzesz świeże czy ze słoika? Bo mam wątpliwości czy świeże nie będą nieugotowane?
luna76 01.04.2014 07:47
bardzo interesujący przepis :)
wwwiolka 01.04.2014 00:05
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak