Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet z kurczaka z piwem i majerankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
olej 5 łyżek
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
piwo 1 butelka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: filet z kurczaka z piwem i majerankiem

Przyprawy mieszamy z olejem i nacieramy kurczaka( możemy naciąć lekko mieso). Zostawiamy na 24 godz. Pieczemy w żaroodpornym naczyniu ok 1 godz 180 C co pewien czas polewamy piwem.
Jeżeli pieczemy całego kurczaka wg tego przepisu to możemy piec go nadzianego na butelkę z piwem. Musimy pamiętac zeby butelkę postawić na naczyniu do którego będzie spływać tłuszcz z mięsa. Pieczemy wtedy ok 2 godz i polewamy co jakiś czas wytopionym tłuszczem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 29.02.2012 21:02
Pycha!.
halina17 26.06.2011 18:29
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak