Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z pieczarkami i serem żółtym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny
pieczarki 20 dag
cebula 1
ser żółty 5-6 plastrów
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
pieprz
olej do smażenia
jajko
mąka do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z pieczarkami i serem żółtym

Mięso umyć, oczyścić i osuszyć. Pokroić na kotlety i rozbić.
Cebulę i pieczarki obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach oleju, doprawić.
Mięso oprószyć przyprawą i pieprzem. Na każdy kawałek nakładać porcję pieczarek i pokrojony plaster sera. Mięso złożyć na pół i delikatnie panierować. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Smacznego :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 13.05.2016 22:32
lubię takie połączenie
kd045 13.05.2016 13:22
super przepis !
Ewelina1991 13.05.2016 08:53
dobre mięsko
Motorek 13.05.2016 08:17
pyszny filecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak