Filet z kurczaka z pieczarkami i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    podwójny 1
  • pieczarki

    kg 0,40
  • ser żółty

    kg 0,40
  • cebula biała

    szt 1
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • sól

  • pieprz

  • keczup

  • przyprawa do kurczaka

    opakowanie 1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Fileta podzielić na 2-4 części (w zależności od wielkości), rozbić lekko, przyprawić i usmażyć na oleju.
2. Pieczarki zetrzeć na tarle i dusić z cebulą (przyprawić do smaku)
3. Na fileta wyłożyć pieczarki, a na to ser starty, i włożyć do mikrofalówki lub piekarnika, aby ser się rozpuścił.
4. Na wierzch nanieść trochę keczupu.

Danie najlepiej smakuje z ugotowanym ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata73 12.11.2013 09:06
świetny pomysł
Jodaj 13.02.2012 11:27
wow :) bardzo pysznie :)
Kate131 27.11.2011 08:31
smaczne
iknkirke 18.11.2011 19:52
mniam
ewelinapstrucha 21.10.2010 14:38
bardzo smaczne
anja3107 14.10.2010 10:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat