Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z jogurtowej marynaty

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata

jogurt naturalny 1 szklanka
keczup 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
Papryka ostra mielona Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
oliwa 1 łyżka

Mięso

filet z kurczaka 70 dag

Porada

Do marynaty najlepiej użyć gęstego jogurtu a oliwa może być smakowa.

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z jogurtowej marynaty

Do głębokiej miseczki włożyć jogurt naturalny, keczup, czosnek drobno posiekany, oliwę z oliwek oraz sól i paprykę. Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem - włożyć do marynaty i wmasować ją w mięso. Pozostawić w chłodnym miejscu przez min 1 h.
Po tym czasie wyjąć filety i odsączyć nadmiar marynaty. Rozgrzać teflonową patelnię i zrumienić mięso z obydwu stron. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i włożyć do nagrzanego do 180* piekarnika na ok 15 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 14.09.2014 11:05
wygląda pysznie
Jodaj 27.05.2014 08:37
obiadowo i pysznie :)
Małgorzata9 24.05.2014 21:01
prezentuje się smakowicie
misia53 24.05.2014 00:00
smakowicie to wygląda
Kejti 23.05.2014 22:42
Pózno już ,ale chętnie skosztuję :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak