Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z granatem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
sos sojowy jasny 2 łyżki
olej 1,5 łyżki
cukier 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
bulion drobiowy 1/2 szkl
masło 1 łyżka
granat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z granatem

Kroki postępowania

1
Marynata do mięsa: Sos sojowy, olej, cukier i mąkę – mieszamy.

Filety z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do marynaty i zostawiamy na ok 20 minut.
Krok 1 - Filet z kurczaka z granatem foto
2
Na patelni obsmażamy mięso z dwóch stron.
Krok 2 - Filet z kurczaka z granatem foto
3
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżce masła. Do zarumienionej cebuli dodajemy podsmażonego kurczaka i zalewamy to bulionem.
Krok 3 - Filet z kurczaka z granatem foto
4
Granat: Przekrawamy na pół wbijamy w niego widelec i kręcimy nad miseczka. Sok i pestki z połówki granatu dodajemy do mięsa.
Krok 4 - Filet z kurczaka z granatem foto
5
Dusimy ok 10-15 minut (często mieszając).

Gotowe mięso posypujemy pestkami granatu.
Krok 5 - Filet z kurczaka z granatem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak