Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z dynią Zewy
Dynię pozbawić gniazda nasiennego i obrać ze skóry a potem dowolnie drobno pokroić.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić cebulę i podsmażyć.
Potem dodać dynię i chwilę smażyć.
Wlać bulion, dodać sól i pieprz i dusić do odparowania bulionu.
Dodać posiekaną natkę i wymieszać farsz.
Filet umyć, rozkroić na płat i rozłożyć na płacie farsz.
Filet złożyć lub zawinąć w roladę.
Potem obtoczyć go w mące, roztrzepanym jajku i opanierować w bułce tartej.
Na patelnię wlać olej, rozgrzać go i położyć filet.
Smażyć go z obu stron po kilka minut aby dosmażył się w środku.
Podawać np. z ziemniakami i dowolną surówką.