Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z bekonem, pomidorami i serem pleśniowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
bekon 4 szt
ser pleśniowy 8 plastrów
pomidor 3-4 szt
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z bekonem, pomidorami i serem pleśniowym

Filety kroimy wzdłuż na pół, delikatnie je rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i papryką słodką.

Bekon delikatnie podsmażamy z dwóch stron na patelni bez tłuszczu.

Na kawałek folii aluminiowej dajemy odrobinę oleju, następnie układamy plasterki pomidora. Na pomidora kładziemy filet z kurczaka, na to plaster bekonu. Na bekonie układamy plasterki sera pleśniowego, na sam koniec ponownie plastry pomidora.

Zawijamy folię tworząc paczuszkę.

Wkładamy do piekarnika temperatura 180 stopni na ok 30-40 minut.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 01.04.2014 09:42
pyszności na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak