Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w zalewie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 szczypta
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania do panierki
mąka wg uznania do panierki
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
Zalewa:
woda pół litra
ocet 3 łyżki
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta
koncentrat pomidorowy 1 sztuka
filet z kurczaka podwójny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w zalewie

Fileta pokroić na kawałki. Przyprawić i obtoczyć w mące, jajku i bułce. Usmażyć z obu stron na oleju. Odstawić do ostygnięcia. Ugotować zalewę ze wszystkich składników na zalewę. Tylko ugotować i ostudzić. Usmażone filety wyłożyć na talerzyk i polać zimną zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 14.05.2012 07:37
pycha
Jodaj 08.02.2012 10:06
pyszny :)
Juleczka20 09.08.2011 21:51
super
Gabriela7 24.07.2011 08:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak