Filet z kurczaka w sosie pieczarkowo-serowym

Filet z kurczaka w sosie pieczarkowo-serowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 sztuka
  • pieczarki

    drobne 150 g
  • cebula biała

    1 sztuka
  • woda

    1/2 szklanki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • serek topiony

    naturalny 150 g
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sos sojowy

    do smaku
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso podsmażamy przez chwilę na rozgrzanym oleju, po czym dodajemy posiekaną cebulę i pokrojone na ćwiartki pieczarki.

Całość zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut. Następnie dodajemy pokrojony w kawałki serek topiony i mieszamy do czasu jego rozpuszczenia. Gotujemy do czasu, aż sos zrobi się nieco gęstszy.

Pod koniec doprawiamy do smaku sosem sojowym i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edith85 08.11.2016 13:59
Pyszne danie
adelajda 08.11.2016 13:22
Lubię taki obiadek :)
Ewelina1991 08.11.2016 08:43
ciekawy przepis
norweska20 07.11.2016 23:40
lubię te danie
IKrakowianka 07.11.2016 22:16
super przepis
Iwusia 07.11.2016 22:06
smaczne danie
Renataj 07.11.2016 21:48
Pyszna propozycja.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat