Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w sosie pieczarkowo-serowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
pieczarki drobne 150 g
cebula biała 1 sztuka
woda 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
serek topiony naturalny 150 g
natka pietruszki 1 łyżka
sos sojowy do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w sosie pieczarkowo-serowym

Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso podsmażamy przez chwilę na rozgrzanym oleju, po czym dodajemy posiekaną cebulę i pokrojone na ćwiartki pieczarki.

Całość zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut. Następnie dodajemy pokrojony w kawałki serek topiony i mieszamy do czasu jego rozpuszczenia. Gotujemy do czasu, aż sos zrobi się nieco gęstszy.

Pod koniec doprawiamy do smaku sosem sojowym i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 08.11.2016 13:59
Pyszne danie
adelajda 08.11.2016 13:22
Lubię taki obiadek :)
Ewelina1991 08.11.2016 08:43
ciekawy przepis
norweska20 07.11.2016 23:40
lubię te danie
IKrakowianka 07.11.2016 22:16
super przepis
Iwusia 07.11.2016 22:06
smaczne danie
Renataj 07.11.2016 21:48
Pyszna propozycja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak