Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w sosie chrzanowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 0,5 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka
twarożek 50 (z chrzanem)

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w sosie chrzanowym

Filet oczyścić i umyć. Pokroić w plastry w poprzek włókien.
Na głębokiej patelni rozgrzać masło z olejem.
Mięso smażyć na złoto z dwóch stron.
Usmażonego kurczaka przełożyć do garnka.
Tłuszcz ze smażenia odlać, a na patelnię wlać kilka łyżek wody- zagotować i przelać do mięsa.
Mięso zalać wodą- tyle, żeby całe było przykryte. Dusić około 10 minut na małym ogniu.
Odlać pół szklanki płynu, do którego dodać twarożek (może być naturalny twarożek i łyżeczka chrzanu tartego), szczyptę soli i mąkę. Dobrze wymieszać wszystkie grudki.
Zawiesinę z mąki wlać do reszty mięsa, wymieszać, zagotować. Na końcu doprawić do smaku i podawać gorące.
Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 04.07.2013 09:12
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak