Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w serowo-tymiankowej panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
jajko 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
curry do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
tymianek 1 (posiekany)
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w serowo-tymiankowej panierce

Filet z kurczaka rozciąć na porcje, delikatnie ubić, doprawić przyprawą do potraw i curry. Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach, dodać dużą łyżkę posiekanego, świeżego tymianku i bułkę tartą. Filet panierować w rozkłóconym jajku, serowo-ziołowej panierce i smażyć na rozgrzanej oliwie, około 2-3 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 11.02.2013 01:01
Szybko i smacznie - to lubię.
Beatris 10.02.2013 23:38
Lubię takie potrawy. Proste i smaczne, a do tego niedrogie.
caffee_tea 10.02.2013 23:32
mniam obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak