Filet z kurczaka w serowo-tymiankowej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • curry

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
  • oliwa

    4 łyżki
  • tymianek

    1 (posiekany)
  • ser gouda

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka rozciąć na porcje, delikatnie ubić, doprawić przyprawą do potraw i curry. Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach, dodać dużą łyżkę posiekanego, świeżego tymianku i bułkę tartą. Filet panierować w rozkłóconym jajku, serowo-ziołowej panierce i smażyć na rozgrzanej oliwie, około 2-3 minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 11.02.2013 01:01
Szybko i smacznie - to lubię.
Beatris 10.02.2013 23:38
Lubię takie potrawy. Proste i smaczne, a do tego niedrogie.
caffee_tea 10.02.2013 23:32
mniam obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat