Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w potrawce z cukinii i pieczarek.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt pojedyncze
cukinia 1 mała sztuka
sól i pieprz do smaku
pieczarki 25 dag
cebula 1 szt
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Grill przyprawa klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w potrawce z cukinii i pieczarek.

Filety opłukać,osuszyć i oprószyć przyprawą ziołową do grilla i lekko posolić.Włożyć na rozgrzany na patelni olej. Cebulę obrać,pokroić w półplastry. Cukinię umyć i pokroić w kostkę.Moja była młoda,więc nie musiałam jej obierać ani wydrążać środka. Pieczarki opłukać,osuszyć i pokroić w ósemki. Gdy obsmażymy mięso ze wszystkich stron,dodać cebulę i kolejno cukinię i pieczarki. Doprawić solą,pieprzem i czosnkiem granulowanym.Dusić pod przykryciem,aż mięso będzie w środku usmażone ok.15-20 minut.Odkryć patelnię,aby nadmiar płynu odparował. Podawać np.z ziemniakami lub grubym makaronem.Mięso można pokroić w grube plastry i polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak