Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w parmezanie i pomidorach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
parmezan starty 1/2 szkl
sól
pomidory dojrzałe 3 szt
bazylia 1 łyżka
oregano 1 łyżka
pieprz
koncentrat pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w parmezanie i pomidorach

Filet podzielić na części i rozbić na cienkie kotlety. Oprószyć solą.
Panierować w rozmąconych jajkach i bułce wymieszanej z parmezanem.
Pomidory spażyć wrzątkiem, obrać, wydrążyc nasiona i pokroić drobno lub zmiksować miąższ. Dodać posiekane drobno zioła, pieprz i koncentrat.
Usmażone kotlety układać na sosie pomidorowym. Udekorować listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 27.01.2011 13:42
koniecznie muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak