Filet z kurczaka w paprykowo - śmietanowym sosie

Filet z kurczaka w paprykowo - śmietanowym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • papryka czerwona

    0,5 szt
  • śmietana 18 proc

    1 opakowanie
  • mozzarella

    3 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • oliwa

    do smażenia
  • sól

    do smaku
  • Bazylia suszona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, kroimy na cienkie filety. Posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Podsmażamy na oliwie z oliwek. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię do mięsa, chwilę podsmażamy. Całość zalewamy śmietaną i dusimy tak długo, aż mięso będzie miękkie, a sos odpowiednio zgęstnieje. Na sam koniec dodajemy do sosu 2-3 łyżki tartej mozzarelli i bazylię. Chwilę dusimy i doprawiamy odpowiednio do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaDD 28.01.2014 15:02
pyszne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat