Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w panierce z otrąb

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
otręby pszenne 2 łyżki
otręby owsiane 2 łyżki
jajko
sól
pieprz
chilli 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w panierce z otrąb

Mięso przeciąć na pół i rozbić następnie posolić i popieprzyć i odstawić na pół godziny. Jajko rozbić dodać trochę soli i pieprzu. Otręby wymieszać razem i dodać chilli. Mięso obtoczyć w rozbitym jajku a następnie w otrębach i smażyć z każdej strony na złoty kolor. Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 20.05.2014 11:51
fajny i smaczny obiadek :)
Megg 31.07.2013 17:06
smaczny kurczaczek w smacznej panierce
AnielskaSlodycz 30.07.2013 19:47
fajny pomysł na obiad :)
Róża1 30.07.2013 17:26
smaczny i zdrowy obiadek:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak