Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w panierce serowej.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 sznycle
jaja 2 szt
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w panierce serowej.

Składniki:
3 spore sznycle z fileta kurczaka
2 jajka
10 dag sera żółtego np. gouda lub edam
ok.3 czubate łyżki bułki tartej
1 czubata łyżeczka przyprawy do kurczaka
sól
olej do smażenia
1 łyżeczka czerwonej papryki mielonej słodkiej

Mięso opłukać ( u mnie były to 3 plastry z dużych filetów-przecięte wzdłuż ) i osuszyć.Bardzo delikatnie rozbić, ale filety mają być dość grube.Oprószyć z jednej strony przyprawą do kurczaka. W jednej miseczce rozkłócić jajka ze szczyptą soli.Na drugą miseczkę wsypać bułkę tartą i starty na dość drobnej tarce ser.wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Panierować mięso kolejno w jajkach i panierce z bułki i sera.Docisnąć.Kłaść na rozgrzany olej.Posypać z jednej strony papryką mieloną.Smażyć z obu stron na średnim płomieniu.Ew. jeszcze posolić. Podałam z ziemniakami z wody i mizerią.Mięsko pozostało soczyste w środku a panierka była pyszna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 02.09.2012 21:10
super
adam1f 20.07.2012 06:34
dobry
AnaSt 15.05.2012 16:02
Super pomysł, bardzo smaczne ;)
IZABELA29 14.05.2012 08:25
pyszne zestawienie
Ewa104 05.05.2012 10:52
Jak wrócę do domu to dodam zdjęcia.
gerdzik 05.05.2012 10:48
takiego jeszcze nie próbowałem, zapiszę sobie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak