Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w musztardowej marynacie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 3 łyżki
Tymianek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w musztardowej marynacie


Do miski włożyć musztardę, 1 łyżkę oleju, zioła, paprykę, pieprz i sól do smaku i wymieszać.
Mięso umyć i podzielić na 4 kotlety. Włożyć do marynaty, wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i na średnim ogniu smażyć na rumiano z obu stron.
Podawać z ulubioną surówką i ziemniakami lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.04.2016 17:40
prawdziwy mięsny przysmak
berys18 24.04.2016 16:11
bardzo smaczny
natalia.doradca 24.04.2016 13:52
Smaczne mięsko :-)
benka 23.04.2016 19:44
Smaczny taki filecik :)
Malinka 23.04.2016 09:24
Na pewno smaczne mięsko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak