Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w cieście francuskiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
ciasto francuskie 1 opakowanie
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
pieprz
ketchup pikantny 3 łyżki
jajko 1
sezam do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w cieście francuskiem

Kroki postępowania

1
Ciasto rozwijamy, kroimy na połowę. Każdą smarujemy ketchupem.
Krok 1 - Filet z kurczaka w cieście francuskiem foto
2
Mięso myjemy, osuszamy, posypujemy przyprawą do kurczaka i pieprzem i smażymy bez tłuszczu z obu stron.
Następnie kładziemy mięso na cieście i zawijamy.
Krok 2 - Filet z kurczaka w cieście francuskiem foto
3
Roladkę smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy sezamem.
Krok 3 - Filet z kurczaka w cieście francuskiem foto
4
Pieczemy 30 min w temp 220 st.
Smacznego :)
Krok 4 - Filet z kurczaka w cieście francuskiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 02.05.2015 21:38
Dobre mięsko.
Rogalik 02.05.2015 20:16
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak