Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w chrupiącej panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

MIĘSO;

filet z kurczaka 2 szt małe
chili 1 łyżeczka
sól do smaku 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

PANIERKA ;

jaja 2 szt
mąka pszenna 2 szkl
sól do smaku 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia 1 L

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w chrupiącej panierce

Kroki postępowania

1
Filety kroimy w poprzek na cienkie plastry, potem jeszcze na mniejsze, na końcu je lekko rozbijamy, całość solidnie doprawiamy.
Krok 1 - Filet z kurczaka w chrupiącej panierce  foto
2
Pianę ubijamy na sztywno, następnie do ubitej dodajemy żółtka, miksujemy tylko już do połączenia się składników.
Krok 2 - Filet z kurczaka w chrupiącej panierce  foto
3
Doprawiamy i masę jajeczną i mąkę by było wszystko smaczne.
Krok 3 - Filet z kurczaka w chrupiącej panierce  foto
4
Każdą porcję mięsa maczamy w jajku a potem w mące mocno ugniatając.
Krok 4 - Filet z kurczaka w chrupiącej panierce  foto
5
Smazymy na głębokim rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5 - Filet z kurczaka w chrupiącej panierce  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 11.01.2017 21:35
Dobry filet .
Janina 11.01.2017 16:53
Smaczne mięsko;))
2milutka 11.01.2017 16:37
Apetycznie wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak