Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w botwinie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
botwina liście 8 szt
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w botwinie

Kroki postępowania

1
Liście botwiny myjemy osuszamy i układamy na foli spożywczej.
Krok 1 - Filet z kurczaka w botwinie  foto
2
Filet z kurczaka układamy na liściach.
Krok 2 - Filet z kurczaka w botwinie  foto
3
Oprószamy sola i pieprzem
Krok 3 - Filet z kurczaka w botwinie  foto
4
Następnie z pomocą folii zwijamy całość w roladkę. Mięso ma być owinięte liśćmi.
Krok 4 - Filet z kurczaka w botwinie  foto
5
Związujemy boki folii i wkładamy takie zawiniątka do garnka do gotowania na parze.
Krok 5 - Filet z kurczaka w botwinie  foto
6
Parujemy ok 20 minut. Odwijamy z folii i kroimy roladki na plasterki.
Krok 6 - Filet z kurczaka w botwinie  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 19.06.2014 09:03
bardzo smaczny)
Kejti 17.06.2014 15:00
Ciekawy pomysł :-)
pestka 12.06.2014 08:52
ciekawa propozycja
bhb8 12.06.2014 08:19
takiego jeszcze nie robiłam
Janina 11.06.2014 23:44
Smaczne jedzonko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak