Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka pod szparagówką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
Fasolka szparagowa żółta 350 g
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
koperek
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka pod szparagówką

Do garnka wlewamy wodę, solimy i zagotowujemy, wrzucamy oczyszczoną fasolkę szparagową i gotujemy do miękkości, filecik z kurczaka myjemy osuszamy, solimy i pieprzymy - rozbijamy, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej - smażymy na złoty kolor z dwóch stron, na talerz wyciągamy młode ziemniaczki, układamy usmażonego filecika na którym układamy fasolkę szparagową, całość posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 25.08.2013 00:17
Świetnie podany kurczak :)
okrysia 28.07.2013 08:33
SMACZNE TO!
mysza75 25.07.2013 11:58
Smaczny obiadek
Katarzyna/kate1980 21.07.2013 19:19
jaka fajna nazwa
lee-aa 21.07.2013 12:40
ciekawy pomysł :)
Kulinarna Ja 21.07.2013 09:33
takie letnie danie, uwielbiam!
Smaczna_B 20.07.2013 17:02
same dobre rzeczy...kurczaczek,fasolka..mniam,mniam!
gosia56 19.07.2013 20:47
ależ pysznosci
sanielcia 19.07.2013 19:55
dzisiaj takie jadlam :)
Adamorek 19.07.2013 19:52
dobra szparagówka
2milutka 19.07.2013 19:09
fajny pomysł:)
Gracer 19.07.2013 19:08
smaczny taki obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak