Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka pod szparagami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 6 szt.
jajko 2 szt.
mąka pszenna 2 łyżki
ser żółty 10 dag
masło 3 łyżki
olej do smażenia 3 łyżki
szparagi 10-15 szt.
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka pod szparagami

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Szparagi ugotować przez 25 minut w osolonej wodzie, twarde końce odciąć i odstawić. Filety lekko rozbić, posolić posypać pieprzem i obtoczyć w mące.
Krok 1 - Filet z kurczaka pod szparagami foto
2
Jaja rozbić, wymieszać z połową sera startego i moczyć przygotowane mięso.
Krok 2 - Filet z kurczaka pod szparagami foto
3
Następnie usmażyć na oleju wymieszanym z masłem. Przyrumienić z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Filet z kurczaka pod szparagami foto
4
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na mięsie położyć szparagi.
Krok 4 - Filet z kurczaka pod szparagami foto
5
Rozłożyć resztę sera i zostawić na kilka minut w piekarniku.
Krok 5 - Filet z kurczaka pod szparagami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 27.04.2014 15:03
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak