Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka pod pierzynką pieczarkowo serową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt (po 200 g)
ketchup łagodny
cebula 1 szt
pieczarki 100 g
ser żółty starty 150 g
Cebulka smażona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka pod pierzynką pieczarkowo serową

Filety lekko rozbijamy (na grubość ok. 1 cm), oprószamy solą i pieprzem. Wierzch kotleta smarujemy ketchupem, układamy na nim cebulę pokrojoną w cienkie piórka. Na cebulę układamy pokrojone na plasterki pieczarki, następnie starty żółty ser, a na koniec prażoną cebulę. Całość zapiekamy ok. 35 min w temperaturze 150°C. Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 29.01.2016 09:49
lubię takie obiadki :)
bertpvd 02.10.2015 10:27
Uwielbiam takie smaki ! Kurczak, ser, pieczarki :) rewelacja
SzczyptaChili 02.10.2015 09:53
Wyglądają pysznie. Na pierwszy rzut oka myślałam że to zapiekanki :)
Aleksandra/Olcia 02.10.2015 09:18
ale apetycznie wygląda
Jumper123 02.10.2015 09:03
fajny przepis
GOSIA18 02.10.2015 08:47
Pysznie wygląda a ja uwielbiam takie smaki
Motorek 02.10.2015 08:37
smaczne mięsko
Maridka19 02.10.2015 08:24
Same pyszności na obiad :)
IZABELA29 02.10.2015 08:06
Coś smacznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak